Hlavní navigace

Nova opět bojuje proti šíření svého signálu na Slovensku

4. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 5. 2011

Televizi Nova se nelíbí, že slovenští operátoři začínají opět šířit její signál pro tamní diváky. Mluvčí Michaela Fričová pro server Mediálne.sk uvedla, že obsah stanice je sestaven výhradně pro diváky z České republiky. Poté, co se slovenská vysílací rada od řešení problému převzatého vysílání distancovala, jsme byli nuceni satelitní operátory sami vyzvat, aby vyřadili TV Nova z nabídky televizních programů určených pro území Slovenska, cituje vyjádření Fričové pro Mediálne.sk agentura ČTK.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Kabelovkám se nelíbí satelitní šíření Novy a Primy na Slovensku

Operátoři totiž přišli na kličku, jak distribuovat Novu na území Slovenska, aniž by byli postihnuti tamním regulačním orgánem – Radou pro vysílání a retransmisi (RVR). Jak jsme vás již dříve informovali, vše funguje na jednoduchém principu. V případě, že má tamní operátor sesterskou službu ze zahraničí, může se jednoduše odvolat na to, že stanice je registrována právě na ni a slovenská firma pouze zajišťuje retransmisi signálu. Boj o vyřazení českých komerčních stanic z nabídek tamních společnosti se vede již dlouhé roky. Známý je i opačný příklad, kdy slovenská televize JOJ donutila některé české operátory vyřadit svůj program z nabídky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).