Hlavní navigace

Nova: Není pravda, že bychom chtěli zpomalit digitalizaci

6. 9. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
6. 9. 2006

Televize Nova odmítá nařčení, že by svou žalobou proti udělení licencí pro digitální vysílání chtěla zpomalit proces digitalizace v České republice. Provozovatel Novy, společnost CET 21, podala žalobu po prostudování rozhodnutí RRTV o udělení digitálních televizních licencí šesti provozovatelům vysílání a neudělení osmi digitálních licencí TV Nova, neboť v něm zjistila některé nezákonnosti postupu, vysvětlila mluvčí Novy Veronika Šmítková.

BRAND24

CET 21 podle Šmítkové došla k závěru, že rozhodnutí RRTV bylo nezákonné a nekonzistentní ve svých odůvodněních a v průběhu licenčního řízení došlo ke změně pravidel hry. V neposlední řadě představitelé RRTV zároveň veřejně prohlašovali, že TV Nova nemůže získat ještě další licenci, pokud jí má být udělena bonusová licence ze zákona v době, kdy tento zákon ještě vůbec nebyl v platnosti, dodala mluvčí.

Podle generálního ředitele TV Nova Petra Dvořáka podání žaloby ani její uznání soudem neznamená, že by si Nova dělala nárok na udělení digitálních licencí. Jsme však přesvědčeni, že nejen my, ale všichni žadatelé měli právo na spravedlivý proces, který by proběhl na základě konzistentních a jasných kritérií, uvedl Dvořák. Nova je podle něj připravena investičně i technicky dodávat digitální vysílání nejvyšší kvality. V tomto směru aktivně spolupracujeme s Českým telekomunikačním úřadem, dodal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).