Hlavní navigace

Nová hudební stanice z Polska na klasickou anténu i v části Moravskoslezské­ho kraje

4. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Program je součástí multiplexu L2, o jehož existenci už server DigiZone.cz v minulosti několikrát referoval. Vysílají v něm také programy 4fun TV, TV Disco a TVT.

Diváci na omezeném území Moravskoslezského kraje mohou prostřednictvím klasické televizní antény pro pozemní vysílání (DVB-T) sledovat novou stanici Stars TV. Program z Polska, který byl mimochodem původně regulován českou vysílací radou, je šířen v lokálním multiplexu L2 na kanálu 47 z lokalit Ornontowice a Rybnik. Jak už server DigiZone.cz upozornili dříve prostřednictvím diskusního fóra jeho čtenáři, signál digitální sítě zasahuje bez problémů právě i část severní Moravy, což zohledňují i mapy pokrytí regionální televize TVT.

BRAND24

Orientační mapa pokrytí regionálního multiplexu L2 z Polska. Mapu lze po rozkliknutí zvětřit.
Autor: TVT

Orientační mapa pokrytí regionálního multiplexu L2 z Polska. Obrázek lze po rozkliknutí zvětšit.

K TÉMATU: Blízko polských hranic s Ostravskem odstartuje v pátek nový DVB-T multiplex

Po krátkém laborování se mi podařilo naladit kanál 47 z Polska. Signál je slušný, nic mi to nenabouralo, malé síto se zesilovačem Teroz dělá zázraky, napsal koncem ledna do diskuse náš čtenář s přezdívkou Spyko. Multiplex ale přes nižší výkon dokáže svým signálem zasáhnout ještě dál. Veškeré informace o nové stanici, kterou aktuálně reguluje KRRiT, tedy polská obdoba naší vysílací rady, je možné najít na snadno zapamatovatelném webu: http://starstv.eu/. Ve stejném multiplexu jako Stars TV a TVT vysílají i programy 4fun a TV Disco. Síť tak potěší především zájemce o hudební stanice.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).