Hlavní navigace

Nova HD ze satelitu se připravuje na spuštění EPG

6. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 10. 2008

Česko-slovenská satelitní platforma Skylink se chystá na spuštění elektronického programového průvodce (EPG) u vysílání televize Nova ve vysokém rozlišení. Na skutečnost upozornil server DigiZone.cz jeden z jeho čtenářů, David RáczDomažlic, a potvrdil mu ji výkonný ředitel společnosti TradeTec Jaromír Glisník, která je distributorem přístupových karet. Pokud půjdou testy EPG podle plánů, měl by být průvodce spuštěný ještě během dneška. K dispozici budou informace o názvech pořadů a popisky.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Startuje satelitní platforma Skylink s Novou HD v základní nabídce

Televize Nova ve vysokém rozlišení je součástí platformy Skylink od 1. října. Zatím se nepodařilo přesvědčit místní orgány o rozvoji informačních technologií. Chceme ukázat, že technologická změna opravdu platí. Už v dubnu 2007 jsme říkali, že základní změna, kterou proces digitalizace přinese, bude technologická, konstatoval nedávno generální ředitel TV Nova Petr Dvořák a dodal, že vysílání v HDTV by přirovnal k přechodu z černobílého na barevné vysílání. Českou komerční jedničku v tomto formátu obrazu získá nový zákazník Skylinku v ceně karty, ten stávající pak za jednorázový poplatek 590 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).