Hlavní navigace

Nova HD na satelitu opět ze dvou frekvencí

27. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 10. 2008

Od konce minulého mohou diváci satelitní platformy Skylink přijímat opět televizi NovaHDTV rozlišení na dvou frekvencích. Podle serveru KingOfSat se kanál na své staré frekvenci 10803/H objevil v sobotu 25. října. Divákům však nedoporučujeme Novu HD na tomto kmitočtu ladit, protože se zde projevuje stejný problém jako donedávna na 11797/H. Zvuk je oproti obrazu opožděný a tentokrát s jeho příjmem mají problém i set-top-boxy, které jinak českou komerční jedničku zobrazují bez problémů.

Nova HD začala jako první český HDTV kanál na satelitu vysílat v platformě Skylink 1. října při příležitosti vstupu této platformy do České republiky. Ve vysokém rozlišení např. nabízí Snídani s Novou, magazín Víkend, Televizní i Sportovní noviny, Pojišťovnu štěstí, Soukromé pasti i seriál Kriminálka Anděl. V příštím roce by měla v HDTV na satelitu zahájit také Česká televize, i když jen na pár hodin denně. Již nyní televize kupuje přenosový vůz pro vysílání v HD kvalitě a začíná vyrábět pořady ve vysokém rozlišení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).