Hlavní navigace

Nova dostala dvousettisícovou pokutu za Kriminálku Las Vegas

20. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Jedná se zejména o scénu zobrazující násilí, kdy je explicitním způsobem znázorněno rozpůlení lidského těla pomocí střelby,“ informoval regulátor.

Pokutu ve výši dvě stě tisíc korun udělila na svém posledním zasedání, které se konalo tento týden, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) TV Nova. Vyplývá to z jejího posledního zápisu, který zveřejnila včera. Částku 200 tisíc korun si nejsledovanější česká televize vysloužila podle regulátora za seriál Kriminálka Las Vegas, konkrétně díl, který byl odvysílaný 20. června loňského roku. Pořad vysílaný před 22. hodinou podle rady obsahoval scény, které by mohly narušit fyzický, psychický nebo mravní vývoj dětí. De facto stejnou pokutu dostala v nedávné době i konkurenční Prima za seriál Grimm.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Vysílací rada opět udělovala stotisícové pokuty, Nova se provinila Expoziturou

Jedná se zejména o scénu zobrazující násilí, kdy je explicitním způsobem znázorněno rozpůlení lidského těla pomocí střelby, přičemž je zahrnut jak pohled na samotné tělo, tak ilustrativní zobrazení průniku kulky do těla, jež má za následek roztříštění páteře (22:00 minut od začátku pořadu), a scény prezentující následky násilí, kdy je znetvořené tělo, ať již zcela, či jeho určité části, detailně snímáno na místě činu (26:11 minut od začátku pořadu), a především pak na pitevním stole (26:42 minut od začátku pořadu), zdůvodnil regulátor sankci pro nejsledovanější českou televizi. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).