Hlavní navigace

Nova dočasně stahuje z obrazovky reportéra Jana Tunu

27. 9. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 9. 2006

Reportér televize Nova Jan Tuna se na čas ztratí z obrazovky. Rozhodl o tom ředitel sekce zpravodajství a publicistiky Novy Martin Ondráček na základě otevřeného dopisu, který Tuna adresoval předsedovi ČSSD a bývalému premiérovi Jiřímu Paroubkovi. V něm měl Tuna po Paroubkovi požadovat veřejnou omluvu a odstoupení za tvrzení, že pracuje „v žoldu ODS“. Paroubek to uvedl v památném projevu těsně po oznámení výsledků červnových voleb do Poslanecké sněmovny.

BRAND24

Tuna dopis zaslal agentuře ČTK a podepsal se jako šéfreportér televize Nova. Svůj krok však předem nekonzultoval ani s redakcí zpravodajství, ani se svými nadřízenými. Když redakce jeho postup odsoudila, Tuna podle serveru Česká média publikaci zprávy v ČTK zastavil. Martin Ondráček uvedl, že Tunův dopis je nepřijatelnou komunikací s veřejně činnou osobou a je neetický. Tím, že se Tuna podepsal jako šéfreportér TV Nova, zatáhl do kauzy celou redakci zpravodajství, mí­ní.

Musím si promluvit s kolegy a udělat si na celou záležitost jasný názor. Pak podniknu patřičná a definitivní rozhodnutí. Prozatímní zákaz činnost se ale nejmírnějším trestem, který mohl Jana Tunu v tomto případě postihnout, citoval Ondráčka server Česká média. Podle zpravodajského webu Novinky.cz se má o Tunově osudu rozhodnout do deseti dnů. Jan Tuna pracuje v redakci zpravodajství Novy od roku 1999, předtím pro ni připravoval jako externí spolupracovník zprávy z východních Čech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).