Hlavní navigace

Nova Cinema pro diváky v Chorvatsku vysílat nebude

14. 11. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 11. 2007

Společnost CME připravuje filmový a seriálový program Nova Cinema pouze pro český trh. Majitel televize Nova tak nevyužije možnosti vysílat „Novu 2“ i pro diváky v Chorvatsku, kde americko-bermudská firma vlastní stejnojmennou stanici. Serveru DigiZone.cz to sdělila mluvčí CME Romana Tomasová.

Možnou spojitost mezi českým a chorvatským televizním trhem naznačovala podoba loga stanice Nova Cinema. V něm má písmeno „o“ standardní podobu, podobně jako v logu chorvatské Novy. Česká komerční jednička přitom používá ve svém názvu místo „o“ speciální znak. Podoba loga je čistě náhodná, vyvrátila spekulace mluvčí CME.

BRAND24

Romana Tomasová pro DigiZone.cz vysvětlila, proč nemůže Nova Cinema vysílat přes satelit jak pro Česko, tak pro Chorvatsko, jen se zvláštními zvukovými stopami. V Chorvatsku kanál Nova Cinema nabízet nebudeme. Každá země má své vlastní pořady, seriály a nákup programových balíků probíhá rovněž na lokální úrovni, uvedla Romana Tomasová.

Nova Cinema začne v České republice vysílat 1. prosince v 11 hodin. Zatím ještě není jasné, na jakých všech platformách televizního vysílání se objeví.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).