Hlavní navigace

Nova chystá další on-line projekty, registruje si Maminy s rozumem a Hravě zdravě

12. 5. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

DOPLNĚNO – Trojici ochranných známek Pála pod kůží, Rychlá hra a Soudkyně Barbara vyslal na patentový úřad provozovatel TV Barrandov. Jeden z pořadů už se ve vysílání objevil.

Úřad průmyslového vlastnictví (ÚPV) zaregistroval v uplynulých dnech televizi Nova ochranné známky Maminy s rozumem, Trendy trendy a Hravě zdravě. Přesto, že mluvčí mediální skupiny Anna Suchá nebyla v tomto směru příliš konkrétní, prozradila alespoň, že by mělo jít o názvy nových on-line projektů. Reagujeme na stoupající poptávku po online projektech a připravujeme nový lokální video obsah, konstatovala Suchá a doplnila: Víc informací Vám v tuto chvíli nemůžu poskytnout. Nova už speciálně pro web připravuje videochat Na baru, kterou nabízí i ve své bezplatné službě Nova Plus.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Nova nasazuje show Nejlíp vaří moje máma! Bude v ní i někdejší tvář Primy, kuchař Ridi

Oproti Nově ale nezůstaly pozadu ani konkurenční televize. Prima si u patentového úřadu registrovala ochrannou známku Přístav. Reakce televize se nicméně dala předpokládat. Nové ochranné známky nekomentujeme, sdělila DigiZone.cz mluvčí skupiny Marie Fianová. Česká televize si registruje nové ochranné známky Katyně, Vzteklina a RAPL. Jedna z nejtemnějších novodobých události polské historie už byla v minulosti na veřejnoprávní obrazovce prezentována několikrát, a to ať už polským dramatem Katyň, tak i dokumentem Zločin jménem Katyň. Česká televize komentovala pouze ochrannou známku RAPL, jejíž význam vysvětlujeme níže..

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Třídílné výpravné drama Jan Hus od ČT je hotovo, výsledek si pochválila i Arte

Nové ochranné známky si nechala registrovat i plnoformátová Televize Barrandov, respektive její provozovatel, společnost Barrandov Televizní Studio. Jde konkrétně o názvy Pála pod kůží, Rychlá hra a Soudkyně Barbara. TV Barrandov je z mediální branže v tuto chvíli jediným subjektem, který odmítá s redakcí našeho webu komunikovat, a to na základě článků zveřejněných v minulosti. V tuto chvíli je tak pouze jasné, co se skrývá za ochrannou známkou Rychlá hra. Televize už totiž tento pořad do vysílání nasadila. Soudkyně Barbara by mohla být českou obdobou původně německé show Sat.1 Soudkyně Barbara Sachs.

Rapl (Česká televize)

  • Námět: Josef Viewegh, Jan Pachl
  • Scénář: Jan Pachl
  • Režie: Jan Pachl
  • Kreativní producent: Josef Viewegh

Hrdinou třináctidílné kriminální série Rapl je detektiv Kuneš, jehož diváci znají z úspěšného seriálu Cirkus Bukowsky stejných tvůrců. „Postava Kuneše je vyloženě archetyp detektiva, takže se přímo nabízelo dát mu další práci,“ říká Kunešův představitel Hynek Čermák a dodává: „Říct, že mi Kuneš přirostl k srdci, by bylo trochu silné slovo. Že by to byl vyloženě sympaťák, to není. Ale máme přece jen sem tam něco společného, takže si rozumíme. V každém případě mám Kuneše rád, protože je dobře napsaný, je to detektivní futrál a taková role se nedala odmítnout. Řekl bych o něm, že je to typický antihrdina, což v české seriálové dramaturgii není tak zcela běžná věc. Pro mě má spíš řekl bych až irskou formu. Ale určitě je zábavný.“ Na začátku seriálu to s detektivem, který přitahuje všechny problémy světa, vůbec nevypadá dobře. Zmlátí totiž přítele své bývalé ženy a možná bude muset odejít od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro Kuneše řešení, na čas ho „uklidí“ na stáž do zapadlého pohraničí. Má to ale háček, jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvízlo na mrtvém bodě. Na nové štaci je Kuneš cizincem, těžko si zvyká na zdejší život i lidi, navíc se vzdálí dceři, která ho právě teď potřebuje nejvíc. Navzdory všemu je Kuneš především výborným detektivem, což v průběhu seriálu mnohokrát dokáže. Příležitostí má dost, kriminalita v pohraničí je jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš vyšetřuje jeden zločin za druhým, místní problémy ho časem zcela pohltí, z bývalých nepřátel se stávají parťáci na život a na smrt. Jen „případ Wágnerová“ je stále větší záhada… Autor scénáře a režisér Jan Pachl k Raplovi říká: „Když píšete postavu a nevíte, kdo ji bude hrát, je to vždycky trochu sázka do loterie. Tady už ale vím, že to bude hrát Hynek Čermák, a píšu mu to rovnou na tělo. Struktura příběhu je nicméně od Cirkusu Bukowsky trochu odlišná. V případě Rapla půjde o čistokrevnou detektivku. Jako leitmotiv se sice všemi třinácti epizodami táhne Kunešovo pátraní po zavražděné kolegyni, tento příběh je ale upozaděný a každý díl je současně jeden uzavřený případ.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).