Hlavní navigace

Nova chce vyblokovat start nového seriálu Primy, vytahuje silnou zbraň

24. 2. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Na českých televizních obrazovkách se schyluje k dalšímu souboji, a to poměrně v krátkém časovém sledu.

Poté, co Prima svým prvním detektivním seriálem V.I.P. vraždy úspěšně konkurovala Nově a jejímu premiérovému komediálnímu seriálu Na vodě, na další novinku ve vysílání konkurence se nyní chystá zaútočit i Nova. Už v pondělí 7. března si odbude svoji premiéru další nový seriál z dílny televize Prima Ohnivý kuře. V hlavních rolích se zde představí Jakub Prachař, Kristýna Leichtová, Jan Dolanský a další.

Tentokrát nechce Nova nechat nic náhodě, a tak sází téměř na jistotu. Dle programových plánů na pondělí 7. března nasadí do vysílacího slotu od 20.20 televizní premiéru divácky oblíbené komedie z dílny Zdeňka Trošky Babovřesky 3. Vzpomeňme na loňský podzim, kde se Nova podobným způsobem snažila vyblokovat start dalšího primáckého seriálu Přístav, kdy do stejného vysílacího slotu nasadila televizní premiéru filmu Babovřesky 2. Přičemž vysílání úvodního dílu seriálu se jí tak úspěšně podařilo oslabit.

Tehdy na novinku Primy útočila premiérovými českými snímky hned několik týdnů po sobě. Vyblokovat seriál Primy se TV Nova pokusí i ve středu, kdy ještě ve vysílání ponechá premiérové díly úspěšné reality show Výměna manželek. V tento den televize původně plánovala zahájit vysílání svého nového seriálu Drazí sousedé, avšak nedávno oznámila, že start seriálu odsouvá na pondělí 14. března, kdy by měly běžet rovnou dva díly.

BRAND24

Z hlediska sledovanosti není pokus Novy o oslabení nového seriálu konkurence překvapením. Přestože první odvysílané díly seriálů Na vodě a V.I.P. vraždy startovaly před více jak třemi týdny vyrovnaně s mírným náskokem Novy, tuto neděli si již televize pozici vyměnily. Primácké V.I.P. vraždy se dokázaly udržet nad milionem diváků, zatímco Na vodě kleslo pod 900 tis. Nova tak nechce riskovat další přímý střet její a primácké seriálové novinky.

V jarní vysílací sezóně se však už seriály Drazí sousedé a Ohnivý kuře budou potkávat každé pondělí a středu. V tomto slotu se původně vysílaný seriál Přístav přesouvá na pátek, kdy se postaví úspěšným reprízám seriálu České televize Četnické humoresky a nováckým filmům. Naopak Výměna manželek na Nově z jarního vysílání zcela mizí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Publicista se zaměřením na média.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).