Hlavní navigace

Parabola.cz: Nonstop Kino HD už testuje vysílání v IPTV

8. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 8. 2007

Nový český filmový kanál Nonstop Kino HD z produkce společnosti SPI International zahájil testování v sítích IPTV operátorů Prozeta a HDD. Zdroj signálu je podle serveru Parabola.cz umístěn v Bratislavě, odkud putuje optickou linkou Prozety do Prahy. V současnosti se připravují testování na distribučních sítích hlavních parnerů platformy Quick Media IPTV, jimiž jsou net4net/Dial Telecom, Sloane park a ČD-Telematika, uvedl web.

MAPA: Páteřní optická síť společnosti ČD-Telematika v České republice (PDF, 54kB)

BRAND24

Během testů chtějí zmíněné společnosti vyzkoušet také přijímač pro zákaznáky, set-top-box schopný přijímat digitální vysílání v kompresním standardu MPEG-4/H.264. Program bude zařazen do zkušebního provozu prémiové nabídky platformy Quick Media IPTV od října 2007. Do konce roku 2007 se počítá se zařazením dalších tří HDTV programů do této IPTV platformy, napsala Parabola.cz.

Program Nonstop Kino HD získal licenci letos v lednu. V dubnu pak generální ředitel české a slovenské pobočky SPI International Ivan Hronecrozhovoru pro server DigiZone.cz uvedl, že stanice zahájí ještě během léta testování a koncem prázdnin by se měla objevit v nabídkách některých IPTV a kabelových operátorů. Jako příklad uvedl nový HD balíček programů digitální kabelové televize od společnosti UPC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).