Hlavní navigace

NKS: Z Česka se stal lídr digitalizace ve střední a východní Evropě

12. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
12. 1. 2010

Podle údajů, které má k dispozici Národní koordinační skupina pro přechod z analogového na digitální vysílání (NKS) se z České republiky stal jeden z leaderů v oblasti DVB-T. Zemské analogové televizní vysílání alespoň jednoho ze čtyř celoplošných programů, nejčastěji ČT 2, bylo již ukončeno pro více než polovinu obyvatel, digitální vysílání může naopak přijímat již téměř 95 % obyvatel, uvedla NKS v tiskové zprávě.

Podařilo se nám bez problémů ukončit analogové vysílání v celé Praze a velké části středních a západních Čech. V tomto roce pokračujeme jižními a severními Čechami a Brnem, konstatoval při této příležitosti národní koordinátor Zdeněk Duspiva a dodal, že termín 11.11.2011 pro tzv. switch-off (vypnutí posledního analogového vysílače v ČR) by měl být dodržen. Samozřejmě s výjimkou Jesenicka a Zlínska, kde k tomuto kroku dojde až v roce 2012.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).