Hlavní navigace

Neúplné EPG je chybou na straně Novy a Primy

17. 10. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 10. 2007

Již několik čtenářů se na nás obrátilo s otázkou, jak je možné, že Česká televize vysílá v elektronickém programovém průvodci (EPG) celý popis programu, kdežto Nova a Prima ho mají např. v půlce useknutý. Nova a Prima mají v EPG u DVB-T v podrobných popisech pořadů popis vždy ukončený třeba v půlce slova (jen co se vejde na jednu obrazovku). ČT ho má kompletní a dá se posunout a dočíst až do konce, i když občas to mají také useknuté třeba v půlce slova, ale jsou na tom mnohem lépe než Nova a Prima, popisuje problém jeden z diváků.

Pro objasnění tohoto problému jsme se obrátili na televize Nova i Prima. Jak nám potvrdil tiskový mluvčí Primy Ladislav Pavlík, chyba je tentokrát na straně komerční televize. Jedná se o technický problém související s přechodem na digitální vysílání. Plné informace o programu v systému EPG budou dostupné až v širším časovém horizontu. Problém je způsoben zpracováním signálu na naší straně, který neumožňuje následně kompletní zobrazení, řekl Pavlík. Technický ředitel Novy Ivo Ferkl byl stručnější. Přiznal, že se s takovým problémem ještě nikdy nesetkal. Slyším o tomto efektu poprvé, sdělil.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).