Hlavní navigace

Netflix přichází s filmy a seriály s technologií HDR

28. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Zatímco 4K nabízí více pixelů, HDR nabízí lepší pixely.“ Tak by se dal ve stručnosti shrnout úvod zprávy na téma „Netflix a vysoký dynamický rozsah“.

High Dynamic Range, tedy HDR (vysoký dynamický rozsah), je funkce, resp. technologie dovolující na kompatibilním televizoru zobrazit výrazně širší rozsah jasu a kontrastu, takže v tmavých i světlých (či přesvětlených) oblastech uvidíte podstatně víc nebo uvidíte alespoň „něco“. Bavíme se o přiblížení vnímání lidského oka, bavíme se také vždy o rozsahu v jednom snímku, nebo chcete-li v jednom filmovém políčku, a nikoli jako u fotoaparátu hned v několika, z nichž se složí jeden.

BRAND24

HDR ovšem vyžaduje spoustu věcí. Kompatibilní zobrazovací zařízení, typicky televizor, a pochopitelně i schopnost takovýto pořad na něj, v případě služby VoD, poslat. V každém případě Netflix to už umí, resp. bude umět za chvíli. Společnost oznámila, že v srpnu přidá přes 100 hodin obsahu, který vyhovuje HDR, a do konce roku má mít dalších 50. Už nyní se můžete podívat na první řadu výborného seriálu Marco Polo s technologií HDR (tady ale nejspíše půjde jen o pozdější převod).

Seriál Marco Polo od Netflixu, má mít nyní 1. řadu převedenou do technologie HDR. Na temnější záběry z jurt se to jistě hodí...
Netflix

Seriál Marco Polo od Netflixu má mít nyní 1. řadu převedenou do technologie HDR. Na temnější záběry z jurt se to jistě hodí…

Netflix navíc hodlá, vedle HDR, podporovat i technologii Dolby Vision. V obou systémech tak mají být k dispozici mj. tituly jako Jessica Jones a Iron Fist, dále The Ridiculous Six, Knights of Sidonia či Bloodline.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).