Hlavní navigace

Německý rozhlas zvažuje vysílání nových stanic přes DVB-T

29. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
29. 7. 2009

Stanice veřejnoprávního rozhlasu ARD by mohly vysílat také prostřednictvím DVB-T. Jde o jednu z variant, kterou zvažuje toto německé médium. Jak informoval web Satnews.de s odvoláním na Financial Times Deutschland, ARD uvažuje o dalších distribučních kanálech, kterými by své nové digitální rozhlasové stanice šířilo.

ČTĚTE TAKÉ: Bavorský rozhlas spustil kampaň na nové digitální stanice

Veřejnoprávní médium prostřednictvím DAB šíří programy On 3 Radio, Bayern Plus, BR Verkehr, Bayern 2 Plus a B5 Plus. Peter Boudgoust z ARD uvedl, že je zapotřebí se zamyslet nad tím, zda internet je jedinou vhodnou variantou pro jejich další distribuci. Otázka šíření nových stanic prostřednictvím DVB-T by měla být nastolena podle jeho slov brzy. Připomeňme, že Němci na rozdíl od nás prostřednictvím terestrické digitální sítě rozhlasové stanice nešíří. Výjimkou je např. multiplex v Berlíně, kde jsou na 59. kanále nabízeny programy Sunshine Live, Antenne Bayern a řada dalších.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).