Hlavní navigace

Německý operátor se připravuje na IPTV a MPEG-4

3. 5. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
3. 5. 2006

Telekomunikační firma HanseNet, pobočka společnosti Telecom ItaliaNěmecku, plánuje zahájení služby televize přes internetový protokol (IPTV). HanseNet uvede IPTV na trh pod značkou Alice, kterou na italském trhu používá mateřská společnost. Operátor podepsal smlouvu se švýcarským dodavatelem systémů pro digitální televizi, firmou Advanced Digital Broadcast (ADB), kontrakt se týká dodávky set-top-boxů ADVB-3800TW. Zprávu přinesl server Digital Media Europe.

Digitální přijímače ADVB-3800TW umějí současný vysílací standard, ale jsou připravené i na televizi s vysokým rozlišením (HDTV). Přístroje také obsahují dekodér H.264/MPEG-4 AVC, díky kterému dokáží porozumět uspornějšímu formátu videa, který zajišťuje lepší využití přenosové kapacity. Set-top-box od ADB plánuje pro svoji službu IPTV nabízet zákazníkům i Český Telecom, pravděpodobně se bude jednat o hybridní model ADB iCAN 3100TW, který zvládne i příjem DVB-T, ale podle specifikací formát MPEG-4 nepodporuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).