Hlavní navigace

Německý celoplošný rozhlasový multiplex zlepší pokrytí směrem na sever Čech

20. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Přeshraniční pokrytí technologií DAB+ na severu Čech doposud zajišťovaly pro kanál 5C vysílače Dresden-Wachwitz a Chemnitz-Geyer. Součástí sítě je například stanice Sunshine Live.

Majitelé digitálních rozhlasových přijímačů se standardem DAB+ nacházející se nedaleko hranic s Německem, ale i dál od nich, se mohou těšit od 1. září na zlepšení tamního digitálního rozhlasového multiplexu (DAB+) šířeném na kanálu 5C. Společnost Media Broadcast, která je na západ od nás dominantním poskytovatelem vysílacích služeb, spustí s vertikální polarizací nový vysílač Löbau s výkonem 10 kW. Půjde o stejné stanoviště, z něhož už je šířen signál veřejnoprávního multiplexu Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) na kanálu 9A.

BRAND24

K TÉMATU: Celoněmecký digitální rozhlasový multiplex zlepší pokrytí, bude mít přes sto vysílačů

Na zlepšení pokrytí se mohou těšit zejména majitelé DAB+ přijímačů v severních a části středních Čech. Na kanálu 5C se v České republice digitální rozhlas prozatím nevysílá, takže nebude docházet k žádné kolizi. Černá hora operátora Teleko funguje na sousedním kanálu 5D. Přeshraniční pokrytí technologií DAB+ na severu Čech doposud zajišťovaly vysílače Dresden-Wachwitz a Chemnitz-Geyer. V multiplexu se nacházejí oblíbené tematické kanály, jako jsou například sunshine live, Absolut Relax nebo Schlagerparadies.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).