Hlavní navigace

Německá televize Joiz zaměřená na nová média skončila na satelitu Astra

1. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Právě sociální sítě, jako jsou Facebook, Twitter a Instagram, hrají ve vysílání tematického kanálu významnou roli. Stanice zůstává v Německu v nabídkách některých kabelových operátorů.

Od 1. května, tedy právě od dnešního dne, není možné sledovat německou verzi televize Joiz na družici Astra 1M, satelitní pozice 19,2 stupně východně. Jde o plánovaný a předem oznámený krok vysílatele. Ze satelitu sice program zmizel, ale jeho klasická televizní distribuce neskončila. Diváci v České republice a na Slovensku ho už ale nebudou moci sledovat. Joiz je šířena v sítích vybraných německých operátorů, konkrétně společností Kabel Deutschland a Netcologne. Ostatní diváci budou moci tvorbu této stanice nadále sledovat na internetu na webu http://www.joiz.de/home.

BRAND24

Vysílání německé verze stanice Joiz bylo na satelitu odpojeno.
Autor: repro foto Joiz

Vysílání německé verze stanice Joiz bylo na satelitu odpojeno.

Z ARCHIVU: Maximální provázanost s divákem? Slibuje ho nekódovaná Joiz. Startuje už dnes

Stanici Joiz bylo možné označit jako program sociálních médií. Právě sociální sítě, jako jsou Facebook, Twitter a Instagram, hrají v jeho vysílání významnou roli. Koncept stanice pochází původně ze Švýcarska. Tady Joiz startovala v prvním kvartálu roku 2011. O dva roky později, v polovině srpna 2013, expandoval projekt do Německa. Německá Joiz by nicméně ze satelitního éteru neměla zmizet úplně. Její programová okna by měla být v budoucnu k dispozici ve vybraných časech na kanálu Family TV, který je šířen prostřednictvím pozice 13 stupňů východně, konkrétně družice Eutelsat Hotbird 13C.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).