Hlavní navigace

Nekódovaný Sport 1 spouští už tento pátek vlastní rozhlasovou stanici

16. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Přesto, že původní vysílatel fotbalové Bundesligy blokuje v rámci digitálního rozhlasu datovou kapacitu, přenosy z této atraktivní soutěže se do DAB technologie dostanou.

Už tento pátek spustí provozovatel německého nekódovaného satelitního kanálu Sport 1, který je dostupný i na území České republiky, novou rozhlasovou stanici Sport1.fm. Šířit ji bude prostřednictvím internetových stránek www.sport1.fm, kde také zájemci najdou veškeré důležité informace, a prostřednictvím aplikací pro systémy Android a iOS. Přístup k této stanici budou mít všichni zájemci zdarma, nebude tedy nutné hradit žádné dodatečné poplatky. Hlavním lákadlem nového rozhlasového programu bude kompletní pokrytí německé fotbalové Bundesligy.

K TÉMATU: Nekódovaný Sport 1 známý ze satelitu Astra čeká redesign i nové pořady

Jak uvedl server Satellifax.de, pro Sport1.fm se zatím nepodařilo najít volnou kapacitu v rámci celoplošného digitálního rozhlasového multiplexu, který vysílá v Německu na kanálu 5C. Dosavadní vysílatel Bundesligy prostřednictvím rozhlasových vln totiž potvrdil, že kapacitu, jež stále drží, nehodlá upustit i přes to, že o vysílací práva od nové sezóny nejvyšší německé fotbalové soutěže přišel. Jak s ní ale naloží, je prozatím otázkou. Jedinou možností je tak v tuto chvíli pro provozovatele Sportu 1 podat žádost o umístění stanice do rozhlasových multiplexů v Bavorsku, Berlíně, případně Hesensku.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Stanice Schlagerparadies začne vysílat v bavorském DAB, zachytitelná bude i u nás

Bundesliga se ale i přes zamítavý postoj společnosti Regiocast, která stojí za programy 90elf, do digitálního rozhlasového éteru dostane. V rámci této technologie ji nabídne stanice Radio Energy, které uzavřelo s provozovatelem Sportu 1 významnou dohodu. Energy je první a jedinou národní rozhlasovou stanicí symbolizující zábavu pro mladé publikum. (…) Jsme hrdí na to, že za pár dní budeme moci nabídnout přenosy z Bundesligy i 2. ligy ve spolupráci se Sportem 1, uvedl generální ředitel mezinárodních operací skupiny NRJ Olaf Hopp. První přímý přenos se z vlny Radia Energy ozve už v pátek v 18:15.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).