Hlavní navigace

Nekódovaný kanál Phoenix plánuje na rok 2012 formát HDTV

22. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 11. 2010

Stanice Phoenix, která patří do portfolia německých veřejnoprávních kanálů ARD a ZDF, by se měla dočkat v roce 2012 vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). V dnešním rozhovoru pro server Infosat.de to uvedli její manažeři Michael Hirz a Christoph Minhoff. Klasická verze tohoto programu je šířena volně na satelitní pozici 19,2 stupně východně, která je stěžejní pro německý trh.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Satelitní balíček HD+ z Astry se rozšíří o kanál Sixx

Na základě současných plánů předpokládáme, že bychom byli schopni nasadit HDTV od května 2012, uvedl manažer programu Michael Hirz. Řada dokumentů je již v tuto chvíli k dispozici na trhu ve formátu HDTV, což je vzhledem k zaměření Phoenixu výborná zpráva. To platí také pro přenos událostí, které se v HD vyrábějí, dodal Hirz. Německá veřejnoprávní televize ARD a ZDF provozuje již v tuto chvíli na satelitu Astra nekódované HDTV verze stejnojmenných stanic, které si především díky některým fotbalovým přenosům získaly popularitu také u tuzemských diváků.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).