Hlavní navigace

Nekódovaný kanál Das Erste HD na satelitu již s EPG

10. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 2. 2010

První okruh německé veřejnoprávní televize Das Erste ve verzi s vysokým rozlišením obrazu (HDTV) dnes zařadil do svého vysílání na satelitu elektronického programového průvodce (EPG), resp. popisky včetně podrobných anotací. Doposud se u tohoto kanálu vysílal v EPG pouze popisek Das Erste. Tento krok souvisí s ostrým zahájením kanálu, který byl stanoven na noc z pátku na sobotu.

Z EPG vyplývá, že kanál zahájí vysílání 12. února minutu před půlnocí, tedy ve 23:59, pořadem Olympia live – Countdown. Hodinu po půlnoci, což už bude sobota 13. února, je připraven Nacht magazin a dvacet minut poté bude Olympia magazin pokračovat moderovaným studiem. Zahajovací ceremoniál je naplánovaný na druhou hodinu ranní našeho času. Jak již bylo řečeno, kanál Das Erste HD bude šířen nekódovaně a mohou ho naladit všichni majitelé satelitních HD boxů, kteří přijímají pozici Astra 19,2 st. východně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).