Hlavní navigace

Nekódovaná stanice Kabel Eins představí technologii hybridního vysílání HbbTV

29. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 8. 2011

Technologii takzvaného hybridního televizního vysílání označovaného jako HbbTV začne využívat od 1. září německý komerční kanál Kabel Eins. Nekódovaná stanice patřící do portfolia mediálního domu ProSiebenSat.1 na­bídne přidanou hodnotu digitálního vysílání, pro kterou je však nutný speciální přijímač, například na satelitu. Přístup do jejího portálu bude klasicky přes červené tlačítko.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: ORF v budoucnu integruje svůj obsah do chytrých televizorů. Využije i HbbTV

Mezi službami, které Kabel Eins nabídne, bude například takzvaný HD teletext (vylepšená verze teletextu připomínající internetové stránky doplněná o grafiku a fotky), novou generaci elektronického programového průvodce (EPG) a také videocentrum, v němž budou dostupná videa a příspěvky týkající se vysílání tohoto programu. Kabel Eins bude spolupracovat také s největší německou on-line videopůjčovnou Maxdome. Oficiální představení technologie HbbTV chystá stanice na veletrh IFA, který se koná od 2. do 7. září v Berlíně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).