Hlavní navigace

Nedělní TV tipy: hokej Německo – Česko, Zlaté oko, Noc sv. Vavřince a Fotograf (2)

10. 5. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 16:15 – MS v hokeji: Německo – Česko – Přímý přenos utkání základní skupiny na MS v ledním hokeji z Prahy komentují Robert Záruba a Martin Hosták.
  • ČT 2, 20:00 – bondovka Zlaté oko – Když James Bond před několika lety likvidoval s agentem 006 Alecem sovětskou továrnu na biochemické zbraně, netušil, že se s účastníky téhle destruktivní mise opět po letech setká. Bývalý velitel vojenské ochranky generál Urumov teď tvoří výkonný tandem se smrtelně nebezpečnou nymfomankou Xenií – oba jsou na výplatní listině ruské mafie. A tahle organizace se právě zmocnila vojenského útočného satelitu Zlaté oko, kterým může terorizovat svět. Britská tajná služba vyhlašuje stav ohrožení a madam M vysílá do akce svého nejlepšího muže, agenta 007… Britsko-americký film (1995).
  • CS Film, 20:00 – česká komedie Slunce, seno, erotika – Ve třetím pokračování bláznivých letních komedií se podíváme nejen do známé jihočeské vísky Hoštice, ale s jejími svéráznými obyvateli také do Itálie. Tam se totiž vypravili na pozvání družebního italského zemědělského družstva, jehož zaměstnanci se na oplátku chystají do Hoštic. Český film (1991).
  • ČT art, 20:20 – válečné drama Noc sv. Vavřince – Vzpomínka na noc, kdy padaly hvězdy a každý si mohl něco přát. Němci stále okupovali Toskánsko a Cecilii bylo 6 let. V kostele byla svatba a všichni přítomní se dělili o jediný bochník chleba. Město bylo prázdné, lidé žili v podzemí, báli se bombardování a netrpělivě očekávali příchod amerických osvoboditelů. Když místní farář oznámil, že se všichni musí do večera shromáždit v kostele z příkazu fašistů, jinak budou zastřeleni, nikdo nic nenamítal. Pouze starý Galvano lidi varoval. On půjde naproti Američanům a kdo chce, může jít s ním. Část z nich si oblékla tmavé oblečení a po západu slunce tajně vyrazila. Italský film (1982).
  • ČT 1, 22:05 – česká komedie Fotograf (2/2) - Hořká komedie volně inspirovaná osudy světoznámého českého fotografa Jana Saudka, umělce obdařeného neobyčejným talentem, živelností, vášní i slabostí pro ženy. Všechny tyto vlastnosti mu přinesly nejen slávu, ale i odmítání, lásku i zradu, zástupy obdivovatelů i osamocení. Druhá část dvoudílné televizní verze úspěšného celovečerního filmu (2015).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).