Hlavní navigace

Navýšený výkon multiplexu 2 z Krásného ruší Novu na Jihlavsku

28. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
28. 4. 2011

Multiplex 2 vysílaný z Pardubic – Krásného na 39. kanálu se po zvýšení výkonu z 25 kW na 100 kW silně ruší s analogovým převaděčem TV Nova balujícím (přebírajícím) analogovou Javořici na 11. kanálu, který je umístěn na patrové budově v jihozápadní části krajského města. Na problematickou situaci upozornil server DigiZone.cz tamní montážník a prodejce Lubomír Čumpl.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Jednofrekvenční síť DVB-T dokáže rozbít i odraz od jedoucích kamionů

Přestože je na převaděči užitý značně směrový vysílací diagram orientovaný na jih a před navýšením výkonu nebylo možné v jeho okolí digitál z Krásného vůbec naladit, nyní se objevilo značné zarušení i v analogovém signálu TV Nova, popisuje Čumpl a dodává, že však v tuto chvíli už je problematická část města převážně vyřešena satelitním příjmem. Je zbytečné očekávat přidělení náhradního vysílacího kanálu, ale spíše doufat v předčasné vypnutí tohoto místního převaděče, konstatuje Čumpl. Dochází ke stejné situaci, která v roce 2009 nastala po spuštění multiplexu 1 na kanálu 33 z Javořice, kdy se pro změnu v Jihlavě silně rušil s analogovým převaděčem ČT 1.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).