Hlavní navigace

Návštěvníky Playtváku zaujala „pomalá televize“, lákají hlavně záběry z letiště

17. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„V dohledné době chceme technologicky a redakčně vylepšit stávající vysílání, zvláště Planespotting, a přinést nová podobně atraktivní témata,“ naznačuje plány producent Slow TV.

Návštěvníci serveru Playtvák.cz, jehož provozovatelem je mediální dům Mafra úspěšného podnikatele a ministra financí Andreje Babiše, našli zalíbení v takzvané Slow TV, tedy „pomalé televizi“, což jsou statické záběry, které sledují konkrétní scénu a nechají děj plynout v reálném čase. Právě Slow TV se stala aktuálně nejvyužívanější součástí Playtváku a do poloviny tohoto měsíce evidovala již milion zhlédnutí. Návštěvníky zaujal především Planespotting, který mapuje dění na letišti Václava Havla. Konkrétně je záběrem na příletovou a odletovou plochu a je doplněný zvukem komunikace z řídicí věže a nástrojem Flightradar.

BRAND24

K TÉMATU: Playtvak.cz se inspiruje od norské televize, bude celé dny sledovat ranvej na Ruzyni

Z počtu jednoho milionu zhlédnutí v prázdninovém čase máme velkou radost a zároveň je to ukazatel, že jsme zdaleka nevyčerpali potenciál tohoto formátu. V dohledné době chceme ještě technologicky a redakčně vylepšit stávající vysílání, zvláště Planespotting, a přinést nová podobně atraktivní témata ze světa dopravy, přírody i lidské práce, uvedl při příležitosti povzbudivého výsledku vedoucí projektu Ivan Sobička ze společnosti Taktiq Communications, která Slow TV produkuje. Pořad Slow TV je zajímavý i z technologického hlediska. Televizní vysílání plně zajišťují IP kamery, jež měly dříve své místo pouze v oblasti zabezpečení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).