Hlavní navigace

National Geographic odvysílá Scottovo drama o vraždě prezidenta Kennedyho

7. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – Atentátník Lee Harvey Oswald bude v celovečerním dokumentu vykreslen nejen jako padouch, ale zároveň i opomíjený muž, který chtěl na sebe upozornit.

22. listopadu 1963 byl v texaském Dallasu spáchán atentát na tehdejšího amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho. Vzhledem k tomu, že letos je to právě 50 let, co k této události došlo, mimořádný prostor ji ve svém vysílání bude věnovat dokumentární kanál National Geographic. Ten 17. listopadu od 20 hodin, tedy shodou okolností v den, kdy se v České republice bude slavit Den boje za svobodu a demokracii, odvysílá celovečerní televizní drama s názvem Vražda prezidenta Kennedyho, které vzniklo v produkci Ridleyho Scotta, mimo jiné režiséra Gladiátora, Vetřelce a scifi Prometheus.

Z ARCHIVU: Prima Zoom nakoupila dokumenty od německé ZDF, Spektrum od britské BBC

Vražda prezidenta Kennedyho je adaptací bestselleru Billa O´ReillyhoMartina Dugarda, kterou režíruje televizní tvůrce Nelson McCormick. V hlavní roli se představí herec Rob Lowe, který se objevil například ve filmech Děkujeme, že kouříte, Kontakt nebo seriálu Californication. Dokument shrnuje klíčové politické momenty, díky kterým se stal John F. Kennedy prezidentem a vůdcem národa. Stranou ale nezůstávají ani stinné stránky z jeho života, jako je ztráta syna, pozoruhodný vztah a spolupráce s bratrem Bobbym Kennedym, nevěry či komplikovaný vztah s manželkou Jackie.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Bezplatný ProSieben Maxx bude na satelitu Astra vysílat seriály v originále s titulky

Roli atentátníka Leeho Harveye Oswalda, ztvární Will Rothhaar. Oswald není vykreslen pouze jako padouch, ale spíše jako utrápený muž, jenž nechce nic víc, než aby si ho někdo všimnul. To se mu nakonec splnilo. Byl zastřelen během živého vysílání. Příběhem Oswalda se doposud nikdo podrobněji nezabýval, uvedl sám Rothhaar a dodal: Myslím si, že spousta věcí v tomhle filmu týkající se Leeho diváky překvapí. Michelle Trachtenberg se ve Vraždě prezidenta Kennedyho objeví v roli atentátníkovy manželky Mariny Oswaldové. Celovečerní televizní drama mapuje události na základě nejnovějších faktů a souvislostí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).