Hlavní navigace

Národní koordinační skupina si dala další dostaveníčko

17. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
17. 10. 2008

Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v České republice, zkráceně NKS, se setkala tento čtvrtek, aby řešila opět aktuální otázky přechodu na DVB-T a digitalizační kampaň. Jak informoval server Česká média, v současné se době se dle slov národního koordinátora Zdeňka Duspivy nacházejí všichni v hektickém období, kterému předcházely roky přešlapování na místě. Jedním z hlavních úkolů těchto dnů pro NKS a další partnery je dokončit probíhající výběr dodavatelů pilotních projektů a zkompletovat zadání veřejné soutěže na mediální část kampaně k přechodu na digitální vysílání, konstatoval Duspiva.

Realizátoři kampaně by pak měli spustit naplánované projekty v nadcházejících týdnech, a to v plném rozsahu. NKS se také připravuje na podporu specifických skupin při přechodu na digitální vysílání, mezi kterými jsou i znevýhodnění spoluobčané. Z hlediska digitalizace je s definitivním hodnocením výrazně pozitivního pokroku při naplňování sítí nutné také vyčkat na finální uzavření smluv, které by mělo završit prezentované plány naplnění sítí televizními programy, což v některých případech nebude zřejmě zcela jednoduché, dodal pro Česká média šéf NKS.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).