Hlavní navigace

Nabídka digitálního rozhlasu DAB+ u českých hranic opět bohatší

8. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 11. 2011

Majitelé digitálních rozhlasových přijímačů pro poslech rozhlasu DAB+ mají opět bohatší programovou nabídku, tedy v případě, že se nacházejí nedaleko hranic s Bavorskem. Nově je šířena na kanálu 12D také rozhlasová stanice MEGARADIO Bayern s kvalitou zvuku 72 kbps. Server DigiZone.cz na tuto skutečnost upozornili v diskusním fóru jeho čtenáři.

ČTĚTE TAKÉ: Sunshine Live brzy i na našem území, díky německému DAB+

Rozhlasový multiplex tak v tuto chvíli obsahuje následující stanice: BR Klassik, B5 Plus, Bayern plus, on3radio, Rock Antenne, Radio Galaxy a již zmiňované MEGARADIO Bayern. Kromě toho je možné v některých oblastech západních Čech poslouchat také multiplex „DAB+ Bayern 2“ na kanálu 11D. ten šíří regionální mutace stanice Bayern 1 a dále okruhy Bayern 2, Bayern 3, B5 Aktuell a BR Traffic News. Do konce roku by se měly v balíku na kanálu 12D objevit také stanice rt1 in the mix, Absolut Relax, Antenne Bayern Digital a Antenne Bayern Info Digital.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).