Hlavní navigace

Na TT Karty přibyla slovenská JOJ, možná dojde i na Markízu

7. 1. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
7. 1. 2008

Po měsících volného vysílání slovenské komerční televize JOJ, přišlo dnes na satelitu její zakódování. Pro českého diváka to určitě nebyla dobrá zpráva, ale tu přinesl pro změnu jeden z distributorů karet na příjem placených kanálů z platformy CS Link, společnost Trade and Technology. Na své karty totiž právě ve stejný den, tedy dnes, zařadil tuto oblíbenou slovenskou televizi.

Majitelé TT Karet ji najdou na virtuálním kanálu označeném TV JOJ_test. Je tedy nutné znovu naladit satelitní receiver. Virtuální kanál byl vytvořen kvůli multikryptu, tedy proto, aby ho mohli přijímat i majitelé starých karet od této společnosti. TV JOJ je dostupná všem divákům, kteří mají aktivovány programy Slovenské televize Jednotka a Dvojka.

Parametry příjmu:
satelit: Astra (23,5°E)
kmitočet: 12565 MHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 2/3

Český divák už může ze satelitní platformy Sky Link přijímat volně pouze televize TA3 a RING TV. Obchodní podmínky pro další období zatím ještě nebyly stanoveny, ale jednání probíhající od půlky listopadu pokračují dále a Trade and Technology věří, že dojdou do zdárného konce.

Tipy C

Společnost by na své karty získala ráda i poslední kódovanou slovenskou televizi, a to Markízu. Jak ale naznačil serveru DigiZone výkonný ředitel firmy Jaromír Glisník, jednání o jejím zařazení nejsou vůbec jednoduchá. Markíza a Nova jsou jedna finanční skupina a jejich vedení ví, že se jedná o konkurenci v cizím státě, takže zde bude jednání opravdu složité, řekl Glisník. Zároveň ale optimisticky dodává, že ještě před půl rokem se vyvracela informace, že Česká televize bude dostupná na Slovensku. Jednání zatím nejsou v pokročilém stádiu, ale v budoucnu bych zařazení na karty nevyvracel, konstatoval.

Za zmínku určitě stojí i fakt, že zatímco slovenská televize JOJ je kromě satelitu dostupná pro českého diváka také prostřednictvím IPTV a DVB-C, jedinou možností jak se dostat na Slovensku k signálu televize Nova, je díky překryvu terestrických vysílačů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).