Hlavní navigace

Na Slovensku začíná digikampaň, zatím bude všeobecná

10. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
10. 9. 2009

UVNITŘ MASKOT SK DIGITALIZACE Na Slovensku dnes začíná informační kampaň k přechodu z analogového na digitální terestrické vysílání. Naši východní sousedé však přitom ještě stále nemají jasno ani v tom, jaký se bude používat kompresní formát. Známy nejsou ani termíny zapínání DVB-T či naopak vypínání analogu. Už v druhé polovině srpna však vyšel vítěz výběrových řízení na provozovatele digitálního vysílání, kterým se stala společnost Towercom.

Tipy C

Ministr dopravy, pôšt a telekomunikácií Ľubomír Vážny, pod kterého digitalizace spadá, však pro agenturu SITA uvedl, že kampaň bude nejprve všeobecná a následně se teprve zaměří na oblasti, kde se bude vypínat analogové vysílání. Jak uvedl web slovakdigital­news.blogspot­.com, je už však jasné, že první oblast s vypnutým analogem bude v druhé půli příštího roku. Než by k tomuto kroku došlo, po určitou dobu by probíhal souběh obou způsobu vysílání, tedy analogového i digitálního. Vypínání bude probíhat po oblastech, kterých bylo stanoveno dvanáct.


Maskot slovenské digitalizace

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).