Hlavní navigace

Na Slovensku může vysílat nová celostátní digitální TV Nitrička

24. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 3. 2010

Další soukromá televize na Slovensku získala licenci pro celoplošné zemské digitální vysílání. Rada pro vysílání a rentransmisi ji udělila projektu TV Nitrička, za nímž stojí nitranská společnost Nitrička media. Za firmou, kterou slovenský obchodní rejstřík zapsal teprve loni v září, stojí podnikatel Ján Baran, který vlastní i developerskou společnost BB Development.

K TÉMATU: Slovensko zvyšuje pokrytí prvního multiplexu, do 30. června bude mít tři

Udělením licence ještě nemá TV Nitrička vyhráno. Nejprve musí uzavřít smlouvu o šíření signálu s jediným provozovatelem tří chystaných celoplošných digitálních sítí na Slovensku, společností Towercom. Tento operátor zatím provozuje jediný celoplošný multiplex pro zemskou digitální televizi, ale koncem června hodlá zahájit vysílání dalších dvou digitálních sítí.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Komerční televize na Slovensku napadly u soudu odebírání analogu

Spuštění těchto dvou sítí je ale závislé na vypínání analogových televizních vysílačů. Proti němu se ale soudně brání současné analogové komerční televize. Bez vypnutí analogu není možné vytvořit další celoplošné digitální sítě, a v prvním přechodném multiplexu už není místo pro žádnou novou televizi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).