Hlavní navigace

Na šéfa České televize kandiduje 22 lidí

22. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 4. 2009

Rada České televize dnes v tiskové zprávě oznámila, že přihlášky do výběrového řízení na post generálního ředitele ČT podalo 22 lidí. „Obálky budou otevírány za přítomnosti notáře v pátek, poté zveřejníme jména kandidátů, kteří splnili požadovaná kritéria,“ uvedl předseda Rady ČT Jiří Baumruk.

K TÉMATU: Na generálního ředitele ČT bude možná kandidovat i Petr Klimeš

Server Týden.cz před časem informoval, že kromě současného ředitele Jiřího Janečka by měla kandidovat i bývalá ředitelka zpravodajství ČT z dob tzv. televizní krize a nynější europoslankyně Jana Bobošíková. Pravděpodobná je i kandidatura Janečkova předchůdce Petra Klimeše, který televizi dočasně řídil v roce 2003. Otazník visí i nad případnou kandidaturou nynějšího ředitele zpravodajství Milana Fridricha.

Současnému generálnímu řediteli Jiřímu Janečkovi končí mandát 16. června. Jména kandidátů na jeho post oznámí Rada ČT v pátek po úředním otevření obálek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).