Hlavní navigace

Na satelitu Astra startuje Insight UHD, další Ultra HD kanál i pro českého diváka

5. 10. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Panasonic
UVNITŘ VIDEO – Diváci se mohou těšit na reality a doku formáty, jako jsou Extreme Earth Journeys, Spartan X nebo RUN. Spuštění Insight UHD je zlomovým momentem pro vysílání v Ultra HD.

5. říjen 2015 bude dalším důležitým datem pro televizi s ultravysokým rozlišením (Ultra HD). Na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, spustí v průběhu dnešního dne vysílání nová stanice Insight UHD. K dispozici bude zájemcům, kteří mají Ultra HD televizor, případně set-top-box, ve čtyřikrát vyšší kvalitě obrazu, než jakou je Full HD. Divákům, jenž o tuto stanici projeví zájem, bude kanál dostupný v klasickém HD rozlišení. Po Fashion 4K a pearl.tv UHD je Insight UHD třetím plnohodnotným lineárním programem dostupným z pozice 19,2 stupně, který je bez problémů možné sledovat v České republice i na Slovensku.

K TÉMATU: Na satelit Astra míří další nekódovaný kanál v rozlišení 4K, odstartuje v říjnu

Dodavatelem obsahu pro novou stanici, která bude dostupná pro šedesát milionů domácností v Evropě a Indii, budou společnosti Zodiak Media, Off the Fence a Strix Television. Diváci se mohou těšit na původní reality a doku formáty, jako jsou Extreme Earth Journeys, Spartan X nebo RUN. Spuštění Insight UHD je zlomovým momentem pro vysílání v Ultra HD. Pořady nabízené touto stanicí mají být dostupné v nativním formátu, a nikoliv pouze přepočítávané do rozlišení 4K, tedy například převáděné z Full HD kvality. Společnost Television Entertainment Reality Network (TERN) chce obsah nabídnout i pro nelineární služby.

ČTĚTE TAKÉ: NASA spustí přes satelity SES vlastní Ultra HD televizní kanál se záběry z vesmíru

Jsme potěšeni, že můžeme spustit první Ultra HD kanál společnosti TERN prostřednictvím SES Platform Services. V současné době jsou evropským divákům ze satelitu Astra dostupné tři kanály v ultravysokém rozlišení, tedy včetně Insight UHD. V současné době spolupracuje úzce se všemi z nich. Tato skutečnost jasně podtrhuje naše zkušenosti v oblasti mediálních služeb, a to pro jakýkoliv obchodní model – od DTH (satelitní televize – direct-to-home, pozn. red.) až po OTT (nelineární služby, pozn. red.), a to v jakékoliv kvalitě – od SD až po Ultra HD rozlišení, uvedla Sophie Lersch, Chief Product Officer for Services v SES Platform Services.

Parametry příjmu Insight UHD (Ultra HD verze): Astra 1M (19,2 stupně východně), 12344/H, SR 30000, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK

BRAND24

Parametry příjmu Insight UHD (HD verze): Astra 1KR (19,2 stupně východně), 11229/V, SR 30000, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).