Hlavní navigace

Na internetu vznikl další web s online vysíláním televizí

14. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 1. 2009

Trenčínská společnost URI, spol. s r.o. se stala další firmou, která na internetu spustila portál s online vysíláním některých televizí. K dispozici jsou např. programy veřejnoprávní STV ze Slovenska i ČT z Česka. Jak uvádí web, vysílání ale není k dispozici 24 hodin denně a záleží na tom, jak jsou vypořádána práva pro jednotlivé relace. Je ale překvapením, že web umožňuje divákům na Slovensku online vysílání kanálu ČT4, který např. na satelitních kartách SkylinkGital pro SR chybí.

TV Markíza je např. na webu dostupná pouze ráno, v podvečer a večer pak nabízí své zpravodajské relace, podobně je tomu právě i u slovenských kanálů Jednotka a Dvojka. Většina programů se vysílá v původním rozlišení, stránky jsou optimalizované pro formát 1024×768 pixelů. Provozovatel stránek upozorňuje, že s vysíláním stanic by mohli mít problémy např. uživatelé prohlížeče Firefox. Na webu jsou dále dostupné např. rozhlasové a teletextové služby bez omezení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).