Hlavní navigace

Na internetu se objevila petice proti „novému“ Radiožurnálu

6. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 1. 2008

Česky rozhlas 1 – Radiožurnál má od listopadu loňského roku novou ředitelku Barboru Tachecí, která se rozhodla udělat na této stanici od 1. ledna radikální změny. Jaké? Tak např. do ní přešla Lucie Výborná, kterou posluchači znali také z komerční Frekvence 1, skončily pravidelné ranní poznámky Ivana Hoffmana a pořady Ptá se a Motožurnál. Dále Tachecí vyřadila z playlistu několik set skladeb, které nevyhovovaly nové podobě stanice.

Tyto změny měly vést Radiožurnál k modernizaci a přitáhnout více lidí k rádiu. Jak se ale zdá, na většinu současných posluchačů mají přesně opačný vliv. Přímo na diskusním fóru serveru Českého rozhlasu se objevilo mnoho záporných reakcí. Posluchači nejsou se změnami spokojeni. Obviňují novou ředitelku především z komercionalizace a bulvarizace stanice a někteří z nich dokonce Tachecí „gratulují“, že se jí podařilo Radiožurnál zničit. Vše pak vyvrcholilo v pátek 4. ledna, kdy se na internetu objevila petice na přehodnocení změn, kterou je možné podepsat zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).