Hlavní navigace

Na druhý pokus vláda projednala Strategii DVB-T2. A schválila ji

20. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

AKTUALIZOVÁNO: V naší dnešní anketě je momentálně výsledek jednoznačný. Drtivá většina z nás (80 %) si tipla, že vláda finální dokument na svém dnešním zasedání neprojedná. Spletli jsme se.

Později odpoledne se pak objevila informace o schválení strategie i na webu Úřadu Vlády a zazněla také na tiskové konferenci ze závěrečného jednání vlády přenášené ČT24.

AKTUALIZOVÁNO, 17:10 hod.: I na webu MPO se objevila zpráva o schválení Strategie DVB-T2. 

AKTUALIZOVÁNO, 16:55 hod.: Zatímco mi v telefonickém rozhovoru Úřad vlády České republiky sdělil, že usnesení z dnešní schůze podléhá podpisu premiéra a bude nejspíše k dispozici v pondělí, Jan Mládek, ministr průmyslu a obchodu ČR a „v neposlední řadě jihočeský poslanec“, jak říká jeho twitterový profil, neváhal a rovnou národu sdělil, že Strategie byla vládou nejen projednána, ale i schválena. A protože ji navíc i vyfotil, raději jsem odchytl obrazovku a najdete ji – v patřičné velikosti – v galerii níže. A můžete si počíst! 

Ve zprávě Jana Mládka se přímo říká: Vláda schválila přechod na DVB-T2 k 1.2.2021. MPO na podzim zahájí inf. kampaň pro 60% diváků, kterých se to týká. Pokud se podíváte do galerie, uvidíte ne nepodstatnou změnu ve schvalovacím dokumentu…

Na Úřadu vlády České republiky nám před okamžikem na náš dotaz sdělili, že vláda bod číslo 11, tedy finální verzi Strategie rozvoje zemského digitálního televizního vysílání v DVB-T2/HEVC, zvládla dnes po obědě projednat.

Návrh předkládali ministři průmyslu a obchodu a kultury, předsedové Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a Českého telekomunikačního úřadu.

BRAND24

K TÉMATU: Dnes očekáváme projednání či neprojednání Strategie vládou. Tipněte si…

Zda byl návrh schválen, či nikoli, se podle Odboru vládní agendy, se kterou jsem komunikoval, dozvíme nejspíše až v pondělí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).