Hlavní navigace

Na český trh přijde pozemní digitální přijímač pro MPEG-2 i MPEG-4

20. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
20. 7. 2007

Zemský digitální přijímač pro kompresní standardy MPEG-2 i MPEG-4, schopný přijímat vysílání ve standardním i vysokém rozlišení obrazu (HDTV) hodlá uvést na český trh frýdecko-místecká společnost Mattes AD. Operátor služby 802.tv, televize přes internetový protokol (IPTV) nyní přijímač testuje a do tří týdnů by ho chtěl prostřednictvím tiskové konference představit veřejnosti.

BRAND24

Nyní testujeme všechny jeho modifikace a lokalizujeme jeho firmware. Primárně je určen pro naše IPTV, ale připadá mi zajímavé jeho použití např. při podzimním testu HD vysílání televize Nova ve standardu MPEG-4, sdělil serveru DigiZone.cz jednatel firmy Pavel Pobořil. S ohledem na konkurenci však zatím odmítl prozradit název přijímače a jeho výrobce. Nyní máme určitou exkluzivitu na jeho dovoz a prodej v České republice a neradi bychom o ni přišli, vysvětlil.

Přijímač, který funguje na bázi operačního systému Linux, má zvládat i HDTV v rozlišení 1920×1080 bodů a je připraven pro zpětný kanál se službou video on demand. Zároveň funguje jako digitální videorekordér PVR s pevným diskem o kapacitě 160 GB, na který je možné nahrávat formáty ve standardu MPEG-2, MPEG-4 H.264 a MPEG-4 VC-1.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).