Hlavní navigace

Na český trh přichází první televizor Philips se systém Android Lollipop

16. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Philips
UVNITŘ FOTOGALERIE – Za předpokladu, že jsou televizor i mobilní zařízení připojeny do stejné domácí sítě, umožňuje technologie Google Cast zobrazit obsah na velké obrazovce televize.

Nizozemská firma TP Vision, která stojí za značkou Philips, uvádí na český trh první Ultra HD televizor z řady 7150 s operačním systém Android Lollipop. Hlavními výhodami má být především intuitivní menu plus rychlé a pohodlné ovládání. Uživateli je k dispozici pochopitelně i galerie aplikací, vyhledávání prostřednictvím Google i funkce osobních záložek, kde uživatel vždy nalezne upozornění na nejžhavější filmové novinky a aplikace podle svých preferencí. Dálkový ovladač je vybaven integrovanou klávesnicí, která usnadňuje zadávání textů. S podobnou funkcí přišel u svého ovladače pro Horizon nedávno i kabelový operátor UPC.

BRAND24

RECENZE: Philips 65PUS9809: vrcholový kousek s parádním Androidem, Ambilightem i designem

Za předpokladu, že jsou televizor i mobilní zařízení připojeny do stejné domácí sítě a je zapnuta funkce sdílení obsahu, umožňuje technologie Google Cast ve velmi krátké době zobrazit obsah mobilního telefonu nebo počítače na velké obrazovce televize. Pro přehrání hudby, fotografií nebo videí uložených v zařízení či na YouTube už tak není nutné využít mobilního telefonu nebo osobního počítače. Jde ale spíše o funkci, kterou dnes uživatelé považují již za standard. Samozřejmostí je snadný přístup jak k televiznímu vysílání, tak i obsahu na vyžádání. Herní nadšenci mohou ocenit nabídku her z obchodu Google Play, kterou jim dává právě OS Android.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).