Hlavní navigace

Muži proti ženám: nic horšího už neexistuje

14. 6. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Po celou dobu vysílání pořadu jsem se modlil, aby už to peklo skončilo.

Někdy mám nepříjemný pocit, když se kvůli článkům pro DigiZone.cz dívám na nejrůznější pořady všech možných i nemožných televizí, že už nic šílenějšího, trapnějšího, horšího vidět nemohu. A pak vždycky zjistím, že jsem se pletl. Česká televizní tvorba je stále děsivější. Nyní mám tedy pocit, že absolutně nejstrašnější pořad všech dob, který byl kdy vysílán v českých televizích, je série Muži proti ženám podle scénáře V. Pokorného a v režii M. Čecha.

V titulcích jsem také objevil odborného poradce P. Lukeše, známého ještě ze socialistického Šest ran do klobouku. To byl na svou dobu slušný pořad, ale domníval jsem se, že dnes je již doba o něco dál. Je, spěje ke stále většímu amatérismu. Neúctě k divákům i k řemeslu. Ale zaslouží si diváci, kteří sledují Muže proti ženám víckrát než jednou, vůbec nějakou úctu? Jednou to jde, divák může s otevřenými ústy sledovat, čím se někteří “baviči” živí a co vedení Primy asi považuje za kvalitní zábavu.

O čem ten pořad je? O tom, že nějací, často ne nijak známí herci a missky občas s nějakou tou hvězdičkou ve svých řadách poskakují, překřikují se, snaží se být vtipní, sami sobě se pořád smějí a snaží se budit “skvělou” náladu. Když se na Nově sám sobě smál Petr Novotný, bylo to hloupé, ale aspoň některé jeho “fóry” skutečně k smíchu byly. Protože on si své pořady připravoval, vtipy a historky měl vyzkoušené na divácích zájezdových představení. Zde je to absolutní improvizace. Připravena je zřejmě pouze základní osa scénáře. Ale to se mohu mýlit, i když si nedovedu představit, co by v takovém scénáři asi bylo předepsáno…

Hlavní částí soutěžního pořadu je, že si soutěžící vzájemně kladou nahlouplé otázky, jejichž odpovědi a to, kdo vyhraje, je závislé na nějakém průzkumu. Asi průzkumu TV Primy. Docela by mě zajímalo, jak Prima takové průzkumy dělá. No, možná, že někdo spočítal názory na dané okruhy ze starého pořadu Nikdo není dokonalý.

Obrovská opičárna je, když mají herci na sobě krychličky s písmeny a běhají kolem sebe, aby sestavovali z písmen slova. “Legračně” při tom do sebe narážejí. To je snad hra pro děti z první třídy a ne pro dospělé lidi. Je podivuhodné, že při tom herce nefackuje hanba. Za tohle berou honoráře? To je ta umělecká činnost, o níž často vznosně hovoří a tváří se mnohdy, jak jsou finančně špatně a nedůstojně ohodnoceni? Za tohle utrpení by měli spíše doplácet hrdinům, kteří to zhlédnou.

Veliký aplaus má Tereza Kostková, když si zuje boty a je bosa nebo si dokonce sundá sako. Pravda je, že má docela hezké, na obrazovce velké nohy, tedy chodidla, a rovněž velká prsa ve značném dekoltu. Ovšem, to má hodně žen, tak nevím, proč to zde sklízí takový úspěch u téhle vnadné čtyřicítky? Asi byli diváci z režie poučeni, že mají jásat a vydávat obdivné mručení…v souvislosti s jejím minimalistickým obnažováním se.

Ona a její kolega Dalibor Gondík v jiné části pořadu pantomimicky předvádějí kolegům nějakou píseň, když oni mají na uších sluchátka, znemožňující jim poslech. Na jiném místě jsou zase Gondík a Kostková na zvedající se skleněné plošině a dokud nespadnou, jejich kolegové mohou odpovídat na otázky a získávat body.

V posledním pořadu zvítězili suverénně muži. Ale ženy je nakonec, díky Sandře Pogodové, ve finále naprosto zničily, a tak vlastně zvítězily ženy. To, jakým způsobem se herci radují z jednotlivých menších i konečného vítězství, je daleko za hranicí infantility. Je to přehrávané absolutně přes čáru.

BRAND24

Muži proti ženám je pořad, který by se měl vysílat, když už byl vyroben, někdy v době mezi půlnocí a pátou hodinou ranní, aby nezaneřáďoval hlavní vysílací čas a nepomáhal snižovat český divácký vkus pod bod 0. Nebo by Prima měla oželet vložené peníze a nevysílat to vůbec. Nedělat si z ostudy kabát.

Jak se tak dnes v kritikách filmy a pořady hodnotí procenty, tenhle má mé hodnocení: – 1000%. A to je ještě málo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je televizní scénárista

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).