Hlavní navigace

Multiplex B v Rakousku by měl doplnit pátý televizní kanál

6. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
6. 9. 2011

Rakouský terestrický multiplex B, který šíří aktuálně programy 3sat, Puls 4, ORF Sport Plus a Servus TV, by měla brzy obohatit již pátá stanice. Přihlášky do výběrového řízení očekává tamní regulační orgán KommAustria do konce září. Z došlých přihlášek, které dorazí nejpozději do 27. září, pak vybere vítěze. Kdo se o volné místo v multiplexu B uchází, zatím nebylo kvůli probíhajícímu řízení oznámeno.

ČTĚTE TAKÉ: Signál DVB-T2 může pokrýt do tří let osmdesát procent rakouských obyvatel

Dominantním poskytovatelem vysílacích služeb u našich jižních sousedů je společnost ORS, dceřina firma veřejnoprávního rozhlasu a televize ORF. Kromě multiplexu B je pochopitelně i provozovatelem sítě A, ve které jsou šířeny právě stanice ORF eins, ORF 2 (vždy dvě regionální verze, například ORF 2 Wien a ORF 2 Niederostereich) a komerční kanál ATV, který byl vůbec prvním privátním programem na tamním trhu. V současné době pokrývá DVB-T vysílání v Rakousku téměř 98 % obyvatelstva.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).