Hlavní navigace

Multiplex 4 v Brně ukončil vysílání na původním kanálu 64. Diváci si museli přeladit

25. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vysílače Barvičova a Jihlavska už v tuto chvíli fungují v rámci takzvané jednofrekvenční sítě na kanálu 46. Plánovaný souběh původního a nového kmitočtu se nakonec o něco prodloužil.

Společnost Digital Broadcasting včera ukončila v Brně souběžné šíření multiplexu 4 na kanálech 46 a 64. Od středy už mohou zájemci programy ČT 1 HD, Nova HD, Fanda a TV Pohoda sledovat pouze na kanálu 46. Kanál 64 pro Brno byl vypnut. Definitivní kanál 46 nyní slouží pro celou SFN (jednofrekvenční síť, pozn. red.) Jihomoravského kraje, uvedl provozovatel multiplexu. Operátor původně plánovaný souběh tři týdny o něco prodloužil – bez jednoho dne na měsíc.

BRAND24

K TÉMATU: Multiplex 4 spustil v Brně vysílač Barvičova. Jihlavská s ním bude v jednofrekvenční síti

V Brně fungují nyní dva vysílače, které zásobují signálem nejen toto město, ale také jeho široké okolí. Jde o Barvičovu a Jihlavskou. Multiplex 4 používá vertikální polarizaci, aby obyvatelé Brna nemuseli „naklápět“ antény do jiné polohy. Vertikální polarizaci zvolila společnost Digital Broadcasting také v Praze. V Brně vysílá multiplex 4 výkonem 10 kW. V Praze čeká diváky také přelaďování. V neděli 28. října by mělo dojít k ukončení vysílání této sítě na kanálu 64 a přeladění všech lokalit na kanál 42.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).