Hlavní navigace

Moderátor Jan Pokorný bude novým šéfredaktorem ČRo 1 - Radiožurnálu

4. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Jan Pokorný ve funkci nahrazuje dosavadního šéfredaktora Radiožurnálu Petra Součka, který se rozhodl odejít z osobních důvodů. Pokorný se funkce ujme 15. června.

Český rozhlas 1 – Radiožurnál bude mít od konce příštího týdne nového šéfredaktora. Funkce se ujme 15. června jeho dosavadní moderátor Jan Pokorný. Nynější šéfredaktor Radiožurnálu Petr Souček prý z funkce odchází z osobních důvodů. Jsem přesvědčen, že osobnost Jana Pokorného v čele Radiožurnálu znamená správný krok směrem k nové podobě Radiožurnálu, komentoval nástup populárního rozhlasového moderátora do nové funkce generální ředitel ČRo Peter Duhan.

BRAND24

Jan Pokorný už jednou coby šéfredaktor Radiožurnálu v Českém rozhlasu působil, a to konkrétně v době od března 2005 do ledna 2008.
Autor: Český rozhlas

Jan Pokorný už jednou coby šéfredaktor Radiožurnálu v Českém rozhlasu působil, a to konkrétně v době od března 2005 do ledna 2008.

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas bude od podzimu zveřejňovat playlist Radiožurnálu

Pokorný vystudoval fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy. V roce 1984 začal pracovat v Československém rozhlase – nejprve jako redaktor zpravodajské směny, od roku 1986 byl moderátorem pořadu Dobré jitro na stanici Praha. Po roce 1989 připravoval a uváděl ranní program stanice Československo, byl parlamentním zpravodajem ve Federálním shromáždění. Funkci šéfredaktora už si jednou vyzkoušel, a to v letech 2005 až 2008. V roce 2010 strávil ve Francii rok jako zahraniční zpravodaj Českého rozhlasu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).