Hlavní navigace

Mobil LG s tunerem DVB-T se začne prodávat v pátek, u Vodafonu i volně

30. 7. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 322915
30. 7. 2008

UVNITŘ FOTOGALERIE Mobilní operátor Vodafone zatím jako jediný v tuzemsku nabídne už od pátku 1. srpna mobilní telefon LG HB620T se zabudovaným tunerem DVB-T pro příjem zemské digitální televize zdarma. Ve standardní ceně přijde tento typ mobilního telefonu na 7 977 korun včetně DPH, s tarifem Nabito 350 od Vodafonu za 6 577 korun včetně DPH. Výrobce zároveň nabídne tento model i k volné koupi, bez vázání na dohodu s konkrétním mobilním operátorem.

FOTOGALERIE: Mobilní telefon LG HB620T s tunerem DVB-T

LG HB620T obsahuje kromě tuneru DVB-T také dvoumegapixelový fotoaparát, hudební přehrávač, bluetooth a podporuje microSD karty. Baterie umožňuje nepřetržité sledování televize po dobu dvou a půl až tří hodin. Mobil umožňuje přijímat všechny televizní a rozhlasové programy obsažené v klasických zemských digitálních sítích, tedy v Praze, Brně, Ostravě, na Ústecku, Plzeňsku a Domažlicku.

Jsme první firma, které se povedlo přijít s reálným business modelem mobilního telefonu s televizí, prohlásil generální ředitel LG Electronics CZ Ki Ju Song. Na rozdíl od dlouho diskutovaného formátu DVB-H, který počítá s placeným příjmem zemské digitální televize na mobilní telefon je sledování televize na modelu LG HB620T nezávislé na jakémkoli operátorovi a zcela zdarma.

K TÉMATU: LG v Česku nabídne mobil s digitální televizí DVB-T (FOTO, VIDEO)

Mobilní telefony s možností příjmu zemské digitální televize vyrábí LG od roku 2006, do letošního roku se ale firma soustředila na přijímače podporující formát DVB-H. Například v Itálii nabízí tři typy takového mobilního telefonu, které převzali všichni tamní mobilní operátoři. V současné době LG pracuje na vývoji dalších mobilních telefonů s tunerem DVB-T a příjmem zemské digitální televize zdarma.

Připravujeme další modely, zatím bych je ale nerad specifikoval, prohlásil na dnešní tiskové konferenci v Praze Ondřej Oubrecht, technický manažer GSM divize LG Electronics CZ. Oubrecht nechtěl upřesnit, zda firma pracuje na vývoji lepší baterie, která by umožnila sledovat televizi na mobilním telefonu déle než tři hodiny bez průběžného dobíjení. Nepředpokládáme, že lidé budou sledovat na mobilním telefonu delší filmy, zajímají je spíše zprávy nebo sportovní přenosy, uvedl.

Tipy C

LG předpokládá, že do konce roku v České republice prodá spíše desetitisíce než jednotlivé tisíce kusů mobilního telefonu LG HB620T. Firma si sice nechala zpracovat přesnější analýzu možných prodejů, s ohledem na konkurenci ale nechce její závěry zveřejňovat. V sousedním Německu, kde se LG HB620T začal prodávat letos v březnu před Mistrovstvím Evropy v kopané, se za první měsíc prodalo 50 tisíc kusů těchto mobilních telefonů. Nejprve jej nabídnul Vodafone, později T-Mobile a nakonec se přidal i operátor O2.

Recenzi na mobilní telefon LG HB620T čtěte zítra na DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).