Hlavní navigace

Mluvčí Českého rozhlasu: Richard Medek neřekl, že ztratil podporu Rady

11. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 2. 2010

Generální ředitel Českého rozhlasu Richard Medek po středečním zasedání Rady ČRo neřekl, že ztratil podporu tohoto kontrolního orgánu veřejnoprávního rozhlasu. Server DigiZone.cz na to upozornil mluvčí rozhlasu René Zavoral. Podle zpravodajského serveru Aktuálně.cz měl Medek říci, že ztratil podporu rady a cítí se méně svobodný než jakýkoli řadový redaktor rozhlasu.

K TÉMATU: Medek ztratil podporu Rady Českého rozhlasu, zamítla jeho koncepci

BRAND24

Server Aktuálně.cz pana Medka nesprávně citoval a větu o údajné ztrátě podpory Rady si vyloženě vymysleli. U rozhovoru jsem byl a naopak na otázku, jestli to generální ředitel nevnímá jako nedůvěru odpověděl Richard Medek, že nikoliv, všichni, kdo hlasovali proti návrhu, mu na samotném jednání důvěru vyjádřili! sdělil Zavoral.

Rada ČRo na svém středečním zasedání nepřijala koncepci Richarda Medka, která obsahovala úsporná opatření i plánovanou reorganizaci rozhlasu. S tou samou koncepcí přitom Medek loni v září zvítězil ve výběrovém řízení na generálního ředitele ČRo. Jediné vyjádření, které Richard Medek skutečně řekl, vydala včera ve své zprávě ČTK, reagovala vedoucí Oddělení komunikace Odboru marketingu a PR Českého rozhlasu Eva Vencefová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).