Hlavní navigace

Mix HD pořadů ČT na satelitu odstartuje až v únoru 2010

6. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 5. 2009

Česká televize spustí svůj smíšený HD kanál na satelitu až v únoru 2010 u příležitosti Zimních olympijských her ve Vancouveru. Vysílání ve vysokém rozlišení ale bude na satelitu dostupné již od září letošního roku, půjde však o kanál ČT 1 v HD, kde většina pořadů bude přepočítána ze standardního rozlišení, tak jako tomu je nyní v multiplexu 4, kde Jednička v HD už vysílá. Serveru Digizone.cz to potvrdil Pavel Hanuš, vedoucí projektu digitalizace České televize v rozhovoru, který připravujeme.

BRAND24

K TÉMATU:
Česká televize spustí letos v září zkušební kanál HDTV na satelitu
ČT by mohla od dubna odbavovat vlastní vysílání v HD kvalitě

Výběr HD obsahu ze všech programů na satelitu tak ČT nabídne až od příštího roku. Půjde o kombinaci pořadů z ČT 1, ČT 2 a ČT 4. Zpravodajský kanál ČT 24 se na vysílání HD obsahu nesoustředí. Dostupnost HD kanálu České televize by měla fungovat na neplaceném principu, kódování bude provedeno v systému Cryptoworks. ČT distribuuje své programy na pozici 23,5 st. východně, a dává je k dispozici divákům bezplatně prostřednictvím platforem Skylink a CS Link, které jsou dostupné na této pozici. Podobným způsobem se diváci dostanou i k chystanému kanálu ve vysokém rozlišení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).