Hlavní navigace

Ministerstvo kultury stáhlo svůj návrh digitální novely

16. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
16. 5. 2007

V boji dvou ministerstev o návrh „digitální“ novely zákona o rozhlasovém a televizním vysílání zvítězilo ministerstvo vnitra. Jeho verze diginovely, která počítá mj. s automatickým udělením licencí šesti původním vítězům licenčního řízení na obsazení pozic v přechodných multiplexů B a C, i když na období kratší než 12 let, by měla být podle serveru ČRo Digital dokončena tento týden.

BRAND24

Na základě dohody s ministrem vnitra a ministrem informatiky, který bude spolupředklada­telem, ministr kultury rozhodl o zpětvzetí toho návrhu zákona z připomínkového řízení, cituje ČRo Digital vyjádření Luďka Schneidera z právního odboru ministerstva kultury, které resort rozeslal dnes ráno všem účastníkům připomínkového řízení. K návrhu ministerstva kultury se měli účastníci tohoto řízení vyjádřit do pěti dnů.

Jakmile ministerstvo vnitra definitivně dokončí svoji verzi diginovely, měla by ji urychleně projednat vláda a na červnové schůzi se dostane k prvnímu čtení v Poslanecké sněmovně. Návrh z vnitra například přiděluje digitálním stanicím časově omezené licence, a také se snaží motivovat Novu a Primu k rychlejšímu přechodu na digitální vysílání. Pokud by to stihly ještě v roce 2009, měly by zřejmě nárok až na dvě bonusové licence, píše ČRo Digital.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).