Hlavní navigace

Filmový kanál MGM připomene filmy Stevena Spielberga z 80. let

24. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 6. 2011

Dva celovečerní filmy z rané tvorby amerického režiséra Stevena Spielberga nabídne tuto neděli 26. července placený kabelový a satelitní kanál MGM. V rámci cyklu Zblízka odvysílá od 20:30 hod. dobrodružný rodinný snímek Rošťáci (The Goonies) a hned poté od 22:35 hod. dramatický příběh Barva nachu (The Color Purple). Informoval o tom Jakub Švestka ze společnosti Chello Central Europe, která MGM zastupuje v České republice a na Slovensku.

K TÉMATU: MGM chystá na červenec filmový blok Summer Night Dreams

BRAND24

Hrdiny dobrodružného příběhu Rošťáci je klukovská parta z malého přímořského městečka Astorie, která zcela náhodou přijde na stopu starému pirátskému pokladu a vydá se ho hledat do labyrintu podzemních jeskyní. Nejenže je to dobrodružství, které kluky vzrušuje, ale také jediná možnost, jak získat finanční prostředky potřebné k záchraně jejich domovů před zbouráním, přiblížil Švestka. Spielberg se na tomto snímku podílel jako autor námětu.

Film Barva nachu vznikl podle stejnojmenného románu Alice Walkerové oceněného Pulitzerovou cenou, a Spielberg ho přímo režíroval. Mezi roky 1909 a 1949 mladá černoška z amerického Jihu jménem Celie (Whoopi Goldbergová) postupně získává sebeúctu při snaze o vzdělání a nalezení lásky – a to navzdory násilnickému manželovi i celospolečenské diskriminaci žen a černošských obyvatel, popisuje děj Jakub Švestka. Ve filmu hraje i Oprah Winfreyová a Margaret Averyová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).