Hlavní navigace

Metropol TV požádá RRTV o lokální DVB-T licenci

1. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 9. 2011

Regionální pražská televize TV Metropol požádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o změnu licenčních podmínek, které ji umožní, že už nebude úzce specializovaným regionálním kanálem. V rozhovoru pro ekonomický deník E15 to uvedl výkonný ředitel stanice Marek Vítek. Metropol bude žádat radu o udělení lokální digitální licence pro DVB-T.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Naši reportéři nenechají nikoho chladným, věří šéf programu televize Metropol

Televize chce připravovat pro jednotlivé městské části speciální magazíny. Tendr už například vyhrála na Praze 6 a je před uzavřením dohody s Prahou 12. Obecně cílíme na jednotlivé skupiny a Pražáky, kteří chtějí vědět, co se děje v jejich městě, konstatoval Vítek. Stanice, která si minulý měsíc polepšila vstupem do multiplexu 3 a včera krátce po půlnoci ukončila šíření v síti 4, od společnosti Telefónica O2 odešla mimo jiné také proto, že operátor neměl takové pokrytí, jaké garantoval ve svých mapách.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: TV Metropol ukončila vysílání v multiplexu 4

Další novinkou, kterou Metropol chystá pro své diváky, je slevový server, který bude fungovat na adrese www.metromat.cz. V současné době se dohadujeme s příslušnými firmami, zda jejich zboží můžeme přeprodávat dále na Metromatu. Tím se dostaneme k hotovým penězům, sdělil serveru Strategie výkonný ředitel Marek Vítek. Kromě slevového serveru nabízí Metropol už nyní zájemcům klasickou reklamu nebo sponzorované reportáže. Stanice je kromě multiplexu 3 v Praze a středních Čechách dostupná také u vybraných lokálních kabelových a IPTV operátorů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).