Hlavní navigace

Máte Ultra HD televizor a satelit? Anixe nabízí ve videotéce první tituly

19. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televize Anixe patří v Německu mezi průkopníky nových technologií. Před několika lety to byla právě ona, která zahajovala nekódované vysílání ve formátu HDTV.

Německá nekódovaná stanice Anixe, která je šířena prostřednictvím satelitní pozice 19,2 stupně východně a tudíž je zachytitelná bez problémů v České republice i na Slovensku, překvapila své diváky, když v rámci své hybridní HbbTV videotéky zpřístupnila první videa v Ultra HD formátu, rozlišení 4K. Majitelé nejmodernějších zobrazovacích jednotek se tak mohou dostat k materiálům ve čtyřikrát vyšším rozlišení, než je Full HD. Nejde však zatím o klasické filmy nebo seriály, ale pouze promo tituly doplněné o některé upoutávky (Iron Man).

BRAND24

K TÉMATU: Česká a Slovenská televize připravují společné promo vysílání Ultra HD na satelitu

Televize Anixe patří v Německu mezi průkopníky nových technologií. Před několika lety to byla právě ona, která zahajovala nekódované vysílání ve formátu HDTV, a to mnohem dříve, než tomu bylo u veřejnoprávních médií. Pamětníci si jistě vzpomenou na dobu, kdy například německá Sky měla na satelitu pouze dva HD kanály – jeden filmový a druhý dokumentární (Discovery HD). Anixe chce svou Ultra HD videotéku rozšiřovat. Jako první mají přijít na řadu dokumenty, následovat by měly i klasické filmy. Doporučená rychlost internetu je 25 Mbps.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).