Hlavní navigace

Martin Kubacki: S HDTV na satelitu v ČR je pozdě

30. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 9. 2008

Pokud jde o Astru, tak si Martin Kubacki, generální ředitel SES Astra CEE, myslí, že s HDTV je pozdě. Pro televizi Nova je však podle něj tento projekt velmi důležitý. Myslí si, že po měsíčním testu, který proběhl minulý rok, si lidé v Nově uvědomili, že HDTV je budoucnost. Pro HDTV ale není nikdy pozdě. Do roku 2010 počítá SES Astra se stovkou kanálů v tomto rozlišení. Kubacki řekl, že vidí trend v tom, že kdo bude chtít lepší kvalitu obrazu, bude volit satelitní vysílání, komu stačí SD obraz, pořídí si terestrický set-top-box.

DT24

Satelitní platforma Skylinku přibývají zákazníci s novým televizorem, kteří přišli domů a zjistili, že jsou bez kvalitního signálu. Proto společnosti TradeTec a Towercom, kteří ji tvoří, vyslyšeli přání zákazníků. Podle Leoše Pohla, předsedy představenstva Czech Digital Group a firmy GmGm, musel někdo přijít jako první. Pokud jde o koncové uživatele, mají teď podle Kubackeho diváci jiné nároky. Pokud jsou teď diváci movitější, očekávání jsou větší. Cesta, kterou jde Nova a Skylink, je správná, řekl Kubacki.

Nova zvolila satelitní vysílání v HDTV proto, jelikož je to nejsnazší cesta k divákovi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).